Kan ik DMZ op mijn FRITZ!Box configureren

Een DMZ (gedemilitariseerde zone) verwijst naar een speciaal netwerk dat zowel via internet als vanaf het lokale netwerk (LAN) toegankelijk is. Een firewall blokkeert elke toegang van de DMZ naar het LAN. Met dit concept kun je serverservices (zoals e-mailservers) in de DMZ beschikbaar maken voor toegang vanaf internet en vanaf het LAN, zonder je kwetsbaar te maken voor aanvallen op het LAN vanaf internet.

FRITZ!Box ondersteunt de implementatie van een DMZ (gedemilitariseerde zone) niet. Toch bestaat er een oplossing in de vorm van een exposed host

Last updated on Oct 30, 2018 | Tags: